Το βερίκοκο και τα αμύγδαλα είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο και αυτή η τάρτα αξιοποιεί στο έπακρο και τα δύο. Συστατικά Για τη ζύμη 225gr απλό αλεύρι 100gr βούτυρο, σε κυβάκια 50gr ζάχαρη άχνη 1 αυγό Για τη γέμιση αμυγδάλου 175gr βούτυρο 175gr ζάχαρη άχνη 4 αυγά 175gr αλεσμένα αμύγδαλα 1 κουταλάκι του γλυκού …

Το βερίκοκο και τα αμύγδαλα είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο και αυτή η τάρτα αξιοποιεί στο έπακρο και τα δύο.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 225gr απλό αλεύρι
  • 100gr βούτυρο, σε κυβάκια
  • 50gr ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση αμυγδάλου

  • 175gr βούτυρο
  • 175gr ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 175gr αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 200gr μαρμελάδα βερίκοκο

Για τη διακόσμηση

  • 8 ώριμα βερίκοκα, κομμένα στη μέση και ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 15gr αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C/170C στον αέρα. Ζεσταίνουμε ένα επίπεδο ταψί.
  2. Για να φτιάξετε τη ζύμη, είτε τρίψτε το αλεύρι και το βούτυρο μαζί χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας μέχρι να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά ή αλέστε το αλεύρι και το βούτυρο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαστείτε για λίγο μέχρι να τρίψετε.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και μια κουταλιά της σούπας νερό. Επεξεργαστείτε μέχρι να κρατήσει το μείγμα (μην το δουλέψετε υπερβολικά γιατί θα κάνει τη ζύμη σκληρή). Τυλίξτε σε μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη στρώνουμε σε μια φόρμα 28 εκ. Τρυπήστε τη βάση της ζύμης χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και στη συνέχεια κρυώστε τη ζύμη για 10 λεπτά.
  5. Στρώνουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε. Τοποθετούμε στο προθερμασμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η ζύμη και να ροδίσει. Αφαιρούμε τα το χαρτί και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ψηθεί η βάση.
  6. Για τη γέμιση, βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν κρέμα (αν χρησιμοποιήσατε επεξεργαστή τροφίμων για τη ζύμη, δεν χρειάζεται να το πλύνετε). Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε και στη συνέχεια ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
  7. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μαρμελάδας βερίκοκου πάνω από τη βάση της ζύμης και από πάνω ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα αμυγδάλου. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η γέμιση. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Για τη διακόσμηση, ρίξτε απαλά τα μισά βερίκοκα σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  9. Τοποθετήστε τα μισά βερίκοκο σε κύκλους πάνω από την κορυφή της τάρτας. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε χαμηλή φωτιά και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλείψτε τη ζεστή μαρμελάδα βερίκοκο πάνω από τα φρούτα για να γλασάρουν. Σκορπίζουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή κρύα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;