Αυτό το κλασικό κοκτέιλ ορεκτικό λαμβάνει μια έντονη ενημέρωση  με τη μορφή φλογερών προσθηκών της Κεντρικής Αμερικής. Συστατικά Για το κοκτέιλ γαρίδας 500gr κατεψυγμένες γαρίδες Ατλαντικού, ξεπαγωμένες, στραγγισμένες 150ml έτοιμο γκασπάτσο 150ml κρέμα φρέσκου με χαμηλά λιπαρά 1 ασκαλώνιο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε πολύ λεπτούς κύβους 2 ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα, τη σάρκα κομμένη σε κύβους …

Αυτό το κλασικό κοκτέιλ ορεκτικό λαμβάνει μια έντονη ενημέρωση  με τη μορφή φλογερών προσθηκών της Κεντρικής Αμερικής.

Συστατικά

Για το κοκτέιλ γαρίδας

  • 500gr κατεψυγμένες γαρίδες Ατλαντικού, ξεπαγωμένες, στραγγισμένες
  • 150ml έτοιμο γκασπάτσο
  • 150ml κρέμα φρέσκου με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ασκαλώνιο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε πολύ λεπτούς κύβους
  • 2 ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα, τη σάρκα κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινο τσίλι, αφαιρούμενο το κοτσάνι, κομμένο σε κύβους
  • 6 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • μικρό ματσάκι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα, συν επιπλέον κλωναράκια για γαρνίρισμα
  • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
  • 8 σταγόνες Ταμπάσκο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, αφαιρεμένο το κουκούτσι, σάρκα κομμένο κατά μήκος
  • 4 πρέζες πιπέρι καγιέν
  • 4 μεγάλες φρέσκες μαγειρεμένες γαρίδες, κεφάλια και κοχύλια ανέπαφα
  • 4 κλωναράκια φρέσκο ​​κόλιανδρο

Μέθοδος

  1. Για το κοκτέιλ γαρίδας, ανακατέψτε όλα τα συστατικά του κοκτέιλ γαρίδας σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  2. Για να σερβίρετε, μοιράστε το τριμμένο μαρούλι εξίσου σε τέσσερα πιάτα σερβιρίσματος. Τοποθετήστε τις φέτες αβοκάντο από πάνω και μετά απλώστε με κουτάλι το μείγμα κοκτέιλ γαρίδας. Πασπαλίστε πάνω από μια πρέζα πιπέρι καγιέν και γαρνίρετε με μια γαρίδα με το κέλυφος και ένα κλωνάρι κόλιανδρο. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;