Αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο μάνγκο είναι μια ινδική εκδοχή μιας παραδοσιακής πίτας. Συστατικά Για τη βάση μπισκότου 280gr μπισκότα digestive 65gr κρυσταλλική ζάχαρη ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο 128gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο μεγάλη πρέζα αλάτι Για τη γέμιση κρέμα μάνγκο 100gr κρυσταλλική ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας συν ¼ κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε …

Αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο μάνγκο είναι μια ινδική εκδοχή μιας παραδοσιακής πίτας.

Συστατικά

Για τη βάση μπισκότου

  • 280gr μπισκότα digestive
  • 65gr κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • 128gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • μεγάλη πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση κρέμα μάνγκο

  • 100gr κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας συν ¼ κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 120ml διπλή κρέμα
  • 110gr τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 850gr πολτός μάνγκο Alfonso
  • μεγάλη πρέζα αλάτι

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε τη βάση του μπισκότου, ψιλοκόψτε τα μπισκότα βάζοντάς τα σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα και χτυπώντας τα με έναν πλάστη (εναλλακτικά, πολτοποιήστε μέχρι τα ψίχουλα χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων). Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν.
  2. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα τρίμματα μπισκότου και ανακατέψτε, μέχρι να ενωθούν καλά. Βάλτε το μισό μείγμα της ψίχας σε μια μεταλλική φόρμα για πίτα 23 εκ./9 ιντσών και πιέστε ομοιόμορφα με τα δάχτυλά σας. Χτίστε τα πλαϊνά του κασσίτερου, συμπιέζοντας τη βάση όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποτρέψετε την καταστροφή του. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα στο δεύτερο ταψί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C/325F/Gas 3. Βάζουμε τις βάσεις της πίτας στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Αφαιρέστε και ψήστε για 12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει.
  4. Για να φτιάξετε τη γέμιση, ρίξτε 177ml/6fl oz κρύο νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη ζελατίνη με τη μισή ζάχαρη και πασπαλίζουμε με το νερό. Αφήστε να σταθεί για μερικά λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη για να σχηματιστούν μέτριες σφιχτές κορυφές. Αφήνω στην άκρη.
  6. Ζεσταίνουμε περίπου το ένα τέταρτο του πολτού μάνγκο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί. Φροντίστε να μην το βράσετε. Ρίχνουμε στο μείγμα της ζελατίνης και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Η ζελατίνη πρέπει να διαλυθεί εντελώς. Ρίξτε σταδιακά τον υπόλοιπο πολτό μάνγκο.
  7. Χτυπάμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λείο. Προσθέστε στο μείγμα μάνγκο με το αλάτι. Ανακατέψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, μέχρι να γίνει τελείως λείο. Χτυπήστε απαλά το μπολ στον πάγκο της κουζίνας μία ή δύο φορές για να σκάσουν τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  8. Διπλώστε περίπου το ένα τέταρτο του μείγματος μάνγκο στη σαντιγί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη κρέμα, μέχρι να μην μείνουν ραβδώσεις.
  9. Μοιράζετε τη γέμιση ανάμεσα στις κρύες βάσεις, χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα για να εξομαλύνετε τη γέμιση. Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα, ή για τουλάχιστον 5 ώρες, μέχρι να σφίξει και να παγώσει.

Καλή επιτυχία!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;