Αυτή τα πικάντικα ζυμαρικά βότκας είναι γεμάτα με γεύση και είναι τόσο εύκολα στην παρασκευή – ιδανική για μια ζεστή βραδιά. Συστατικά 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ½ κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι 200gr πελτέ ντομάτας 5 κουταλιές της …

Αυτή τα πικάντικα ζυμαρικά βότκας είναι γεμάτα με γεύση και είναι τόσο εύκολα στην παρασκευή – ιδανική για μια ζεστή βραδιά.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 200gr πελτέ ντομάτας
  • 5 κουταλιές της σούπας βότκα
  • 300ml διπλή κρέμα
  • 400gr αποξηραμένα ζυμαρικά, όπως ριγκατόνι
  • 50gr παρμεζάνα (ή παρόμοιο χορτοφαγικό σκληρό τυρί), τριμμένη, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • μικρές χούφτες φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 λεπτό.
  4. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι ο πουρές ντομάτας να αρχίσει να σκουραίνει και να καραμελώσει.
  5. Προσθέστε τη βότκα και ανακατέψτε καλά, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 3 λεπτά.
  6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και στη συνέχεια αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  7. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 200ml/7fl oz από το νερό μαγειρέματος.
  8. Επιστρέψτε τη σάλτσα στην εστία σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και μια κουτάλα από το νερό που ψήνουν τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα ζυμαρικά να είναι καλά καλυμμένα και γυαλιστερά, χαλαρώνοντας με λίγο ακόμα νερό από τα ζυμαρικά αν χρειάζεται.
  9. Για το σερβίρισμα, σκορπίστε πάνω από λίγο βασιλικό, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;