Εύκολες, αφράτες και φρουτένιες μπουκιές είναι ιδανικές για χαλαρό ψήσιμο το Σαββατοκύριακο. Σερβίρετε με μαρμελάδα φράουλα και κρέμα με όποια σειρά πιστεύετε ότι είναι σωστή. Συστατικά 450gr δυνατό λευκό αλεύρι, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα 5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ πρέζα αλάτι 75gr ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα ζάχαρη άχνη 75gr 150gr σουλτανίνα …

Εύκολες, αφράτες και φρουτένιες μπουκιές είναι ιδανικές για χαλαρό ψήσιμο το Σαββατοκύριακο. Σερβίρετε με μαρμελάδα φράουλα και κρέμα με όποια σειρά πιστεύετε ότι είναι σωστή.

Συστατικά

  • 450gr δυνατό λευκό αλεύρι, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
  • 5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • πρέζα αλάτι
  • 75gr ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
  • ζάχαρη άχνη 75gr
  • 150gr σουλτανίνα ή αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας
  • 3 αυγά (2 ελαφρά χτυπημένα και 1 για το γλάσο)
  • 250ml γάλα
  • 400gr κρέμα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ και μετά τρίβουμε με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψιλή φρυγανιά.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη σουλτανίνα και τα χτυπημένα αυγά.
  4. Ρίξτε το γάλα με μια ξύλινη κουτάλα, λίγο-λίγο, για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος 2cm
  6. Βουτήξτε ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής 5 εκ. σε λίγο αλεύρι και κόψτε τα (προσέξτε να μην στρίψετε το κόφτη γιατί θα φουσκώσουν ανομοιόμορφα τα κουπάτ).
  7. Χτυπάμε το υπόλοιπο αβγό σε ένα μπολ και βουρτσίζουμε προσεκτικά τις κορυφές, προσέχοντας να μην τρέξει κανένα από την άκρη.
  8. Τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε τα ζεστά κουλουράκια με τη μαρμελάδα φράουλα και την πηγμένη κρέμα, αν θέλετε.

Καλή επιτυχία!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;