Αφεθείτε στη νοστιμιά των ώριμων βερίκοκων με αυτή την εξαιρετική συνταγή για επιδόρπιο. Πλημμυρισμένο από ζωντανές γεύσεις και μια πινελιά γλυκύτητας, το θα μεταφέρει τους γευστικούς σας κάλυκες σε έναν ηλιόλουστο παράδεισο. Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από τη βελούδινη υφή και το ακαταμάχητο άρωμα αυτής της απολαυστικής γεύσης. Συστατικά: 500 γρ φρέσκα βερίκοκα 100 γρ κρυσταλλική …

Αφεθείτε στη νοστιμιά των ώριμων βερίκοκων με αυτή την εξαιρετική συνταγή για επιδόρπιο. Πλημμυρισμένο από ζωντανές γεύσεις και μια πινελιά γλυκύτητας, το θα μεταφέρει τους γευστικούς σας κάλυκες σε έναν ηλιόλουστο παράδεισο. Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από τη βελούδινη υφή και το ακαταμάχητο άρωμα αυτής της απολαυστικής γεύσης.

Συστατικά:

  • 500 γρ φρέσκα βερίκοκα
  • 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ κράκερ Γκράχαμ
  • 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 200 ml παχύρρευστη κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Φύλλα μέντας (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε την κομπόστα βερίκοκου:
  • Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα βερίκοκα. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα βερίκοκα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και να βγάλουν τους χυμούς τους. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  1. Φτιάξτε την κρούστα Graham Cracker:
  • Τοποθετήστε τα κράκερ Graham σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να αλεσθούν.
  • Μεταφέρουμε τα τρίμματα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ψίχουλα.
  • Πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός στρογγυλού πιάτου για πίτα 9 ιντσών (23 cm) ή ενός μεμονωμένου ποτηριού σερβιρίσματος. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή το κάτω μέρος ενός ποτηριού για να εξασφαλίσετε μια συμπαγή και ομοιόμορφη κρούστα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να δέσει.
  1. Ετοιμάζουμε την κρεμώδη γέμιση βερίκοκου:
  • Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το τυρί μασκαρπόνε, την παχύρρευστη κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια λεία και αφράτη υφή. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 3-5 λεπτά.
  1. Συναρμολογήστε το επιδόρπιο:
  • Βγάλτε την παγωμένη κρούστα κράκερ Graham από το ψυγείο.
  • Απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση από την κομπόστα βερίκοκου πάνω από την κρούστα, κρατώντας λίγη για γαρνίρισμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε κουκλάκια από την κρεμώδη γέμιση βερίκοκου πάνω από τη στρώση της κομπόστας, απλώνοντάς την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Περιχύστε την υπόλοιπη κομπόστα βερίκοκου πάνω από την κρεμώδη γέμιση, δημιουργώντας ένα όμορφο μοτίβο στροβιλισμού.
  • Προαιρετικά: Γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου μέντας για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας και φρεσκάδας.
  1. Ψύξτε και σερβίρετε:
  • Σκεπάζουμε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.
  • Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, κόψτε το  σε μεμονωμένες μερίδες ή αφαιρέστε το με κουτάλι αν χρησιμοποιείτε ποτήρια σερβιρίσματος.
  • Απολαύστε τον παραδεισένιο συνδυασμό βελούδινης κρέμας, πικάντικα βερίκοκα και βουτυρένια κρούστα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;