Το τέλειο κρεμώδες πιάτο ζυμαρικών μεσοβδόμαδα, από τηγάνι σε πιάτο σε 15 λεπτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σχήμα ζυμαρικών σας αρέσει. Το ξύσμα λεμονιού προσθέτει ένταση αλλά μπορείτε να το παραλείψετε αν δεν σαν αρέσει. Συστατικά 300gr αποξηραμένα ζυμαρικά πέννες ή άλλα σχήματα ζυμαρικών 1 κεφαλή μπρόκολο (περίπου 350gr), κομμένο σε μικρά μπουκετάκια 200gr κατεψυγμένο …

Το τέλειο κρεμώδες πιάτο ζυμαρικών μεσοβδόμαδα, από τηγάνι σε πιάτο σε 15 λεπτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σχήμα ζυμαρικών σας αρέσει. Το ξύσμα λεμονιού προσθέτει ένταση αλλά μπορείτε να το παραλείψετε αν δεν σαν αρέσει.

Συστατικά

  • 300gr αποξηραμένα ζυμαρικά πέννες ή άλλα σχήματα ζυμαρικών
  • 1 κεφαλή μπρόκολο (περίπου 350gr), κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 200gr κατεψυγμένο γλυκό καλαμπόκι
  • 200gr τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά (γνωστό και ως μαλακό τυρί)
  • ½ λεμόνι, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα
  • 100gr τσένταρ, τριμμένο
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Μισογεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν. Σκεπάζετε χαλαρά με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά αλλά να “κρατάνε” λίγο. Ανακατεύουμε περιστασιακά καθώς τα ζυμαρικά ψήνονται, για να μην κολλήσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, κόψτε τις μπουκίτσες του μπρόκολου στη μέση ή στα τέταρτα ανάλογα με το μέγεθος. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά, προσθέτουμε το μπρόκολο και το γλυκό καλαμπόκι στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και να ψηθούν τα ζυμαρικά. Κρατήστε μερικές κουτάλες από το νερό (περίπου 150 ml) και βάλτε το στη μία πλευρά σε ένα μπολ. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι και τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι.
  3. Ρίξτε το κρατημένο νερό πάνω από τα ζυμαρικά, προσθέστε το μαλακό τυρί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλύψει τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το μισό τσένταρ και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τσένταρ στη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί για να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;