Η Πάβλοβα είναι ένα ελαφρύ και κομψό επιδόρπιο που προέρχεται από την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία και πήρε το όνομά της από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα διαθέτει ένα τραγανό εξωτερικό κέλυφος και ένα απαλό εσωτερικό που μοιάζει με marshmallow, που ολοκληρώνεται με έναν λαχταριστό …

Η Πάβλοβα είναι ένα ελαφρύ και κομψό επιδόρπιο που προέρχεται από την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία και πήρε το όνομά της από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα διαθέτει ένα τραγανό εξωτερικό κέλυφος και ένα απαλό εσωτερικό που μοιάζει με marshmallow, που ολοκληρώνεται με έναν λαχταριστό συνδυασμό φρέσκων φρούτων και σαντιγί. Αφεθείτε στις παραδεισένιες γεύσεις αυτής της κλασικής απόλαυσης με την ακόλουθη συνταγή:

Συστατικά:

  • 4 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • Φρέσκα φρούτα (όπως φράουλες, ακτινίδιο και φρούτα του πάθους) για επικάλυψη

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 120°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  3. Προσθέστε σταδιακά την λεπτή ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας τη φορά, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε τα ασπράδια. Βεβαιωθείτε ότι κάθε κουταλιά της σούπας ζάχαρη έχει ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσετε την επόμενη.
  4. Μόλις προσθέσετε όλη τη ζάχαρη, συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτό και γυαλιστερό και η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.
  5. Προσθέστε απαλά το άμυλο καλαμποκιού, το λευκό ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διασφαλίζοντας ότι έχουν συνδυαστεί καλά χωρίς να ξεφουσκώσει το μείγμα.
  6. Ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα της μαρέγκας στο έτοιμο ταψί, πλάθοντάς το σε κυκλικό δίσκο ή μεμονωμένες μερίδες.
  7. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι η πάβλοβα να γίνει τραγανή εξωτερικά και ελαφρώς μαλακή εσωτερικά.
  8. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα την πάβλοβα να κρυώσει εντελώς. Αυτή η σταδιακή διαδικασία ψύξης βοηθά στην αποφυγή ρωγμών της πάβλοβας.
  9. Μόλις κρυώσει η πάβλοβα, τη μεταφέρετε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ.
  10. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Ρίχνουμε με κουτάλι τη σαντιγί πάνω στην πάβλοβα, απλώνοντάς την ομοιόμορφα από πάνω.
  11. Διακοσμήστε την πάβλοβα με μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες σε φέτες, ακτινίδιο και φρούτα του πάθους.
  12. Σερβίρετε την πάβλοβα αμέσως και απολαύστε τον απολαυστικό συνδυασμό της από τραγανή μαρέγκα, κρεμώδη σαντιγί και πικάντικα φρούτα.

Σημείωση: Η Πάβλοβα απολαμβάνετε καλύτερα την ημέρα που φτιάχνεται, καθώς τείνει να μαλακώνει με τον καιρό λόγω της υγρασίας από τη σαντιγί και τα φρούτα.

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;