Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα λάιμ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι σε θερμοκρασία δωματίου και, στη συνέχεια, κυλήστε σταθερά στον πάγκο εργασίας σας πιέζοντας με την παλάμη σας για να βγάλετε όσο περισσότερο χυμό μπορείτε πριν τα κόψετε στη μέση και τα ξεζουμίσετε. Συστατικά 20gr ματσάκι μέντας 3 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη 150ml …

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα λάιμ σας, βεβαιωθείτε ότι είναι σε θερμοκρασία δωματίου και, στη συνέχεια, κυλήστε σταθερά στον πάγκο εργασίας σας πιέζοντας με την παλάμη σας για να βγάλετε όσο περισσότερο χυμό μπορείτε πριν τα κόψετε στη μέση και τα ξεζουμίσετε.

Συστατικά

  • 20gr ματσάκι μέντας
  • 3 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη
  • 150ml φρέσκος χυμός λάιμ (περίπου 8 λάιμ), συν μερικές φέτες λάιμ για σερβίρισμα
  • 2 χούφτες πάγο
  • 1 λίτρο παγωμένη σόδα

Μέθοδος

  1. Διαλέγουμε τα φύλλα από τη μέντα και βάζουμε στη βάση μιας μεγάλης κανάτας. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και μετά περιχύνουμε με το χυμό λάιμ. Χρησιμοποιήστε την άκρη ενός πλάστη ή ξύλινης κουτάλας για να τα ανακατέψετε όλα μαζί, συνθλίβοντας τα φύλλα μέντας και διαλύοντας τη ζάχαρη.
  2. Προσθέστε λίγο πάγο και στη συνέχεια ρίξτε το παγωμένο νερό σόδας. Γεύση – μπορεί να σας αρέσει λίγο πιο γλυκό, αν ναι, προσθέστε πρέζες επιπλέον ζάχαρη. Επιπλέον σφήνες ασβέστη (και πάγος) μπορούν να προστεθούν στα ποτήρια για το σερβίρισμα ή κατευθείαν στην κανάτα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;