Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο από το tiffin. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πραγματικό μαγείρεμα σε αυτήν την απόλαυση για την ώρα του τσαγιού. Αλλάξτε τις σταφίδες με οποιοδήποτε άλλο προτιμώμενο αποξηραμένο φρούτο – τα κεράσια, τα βερίκοκα ή οι σουλτανίνες λειτουργούν τέλεια. Συστατικά 75gr χρυσό σιρόπι 100gr ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους …

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο από το tiffin. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πραγματικό μαγείρεμα σε αυτήν την απόλαυση για την ώρα του τσαγιού. Αλλάξτε τις σταφίδες με οποιοδήποτε άλλο προτιμώμενο αποξηραμένο φρούτο – τα κεράσια, τα βερίκοκα ή οι σουλτανίνες λειτουργούν τέλεια.

Συστατικά

  • 75gr χρυσό σιρόπι
  • 100gr ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 175gr σοκολάτα γάλακτος, χοντροκομμένη
  • 125gr μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
  • 225gr μπισκότα βρώμης, όπως digestive, θρυμματισμένα
  • 100gr Maltesers
  • 100gr σταφίδες

Μέθοδος

  1. Στρώνουμε τη βάση και τις πλευρές μιας φόρμας για κέικ 20 εκ. με χαρτί ψησίματος.
  2. Συνδυάστε το χρυσό σιρόπι, το βούτυρο, τη σοκολάτα γάλακτος και τη μαύρη σοκολάτα σε ένα μέτριο-μεγάλο, ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ σε ένα τηγάνι με νερό που μόλις σιγοβράζει. Ανακατεύουμε από καιρό σε καιρό μέχρι τα υλικά να λιώσουν σχεδόν όλα και να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, συνδυάστε τα θρυμματισμένα μπισκότα βρώμης με τη σοκολάτα με επίκεντρο την κηρήθρα και τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ρίξτε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μπολ και, χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατέψτε να ενωθεί καλά. Ρίξτε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και απλώστε το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψύξτε για μία ώρα μέχρι να σφίξει και μετά κόψτε σε μερίδες για να σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

 

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;