Τέλειο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα γλυκα ως επικάλυψη, να δώσει γεύση σε ένα γιαούρτι ή να το απολαύσουμε και σκέτο. Συστατικά: 300 γρ ροδοπέταλα από εκατόφυλλα τριαντάφυλλα 1 κουτ. σούπας ξινό 1200 γρ ζάχαρη 200 ml χυμό λεμονιού 600 ml νερό Μέθοδος: Με προσοχή αφαιρούμε τα ροδοπέταλα πετώντας τυχόν μαραμένα ή χαλασμένα. Πλένουμε τα πέταλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε …

Τέλειο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα γλυκα ως επικάλυψη, να δώσει γεύση σε ένα γιαούρτι ή να το απολαύσουμε και σκέτο.

Συστατικά:

  • 300 γρ ροδοπέταλα από εκατόφυλλα τριαντάφυλλα
  • 1 κουτ. σούπας ξινό
  • 1200 γρ ζάχαρη
  • 200 ml χυμό λεμονιού
  • 600 ml νερό

Μέθοδος:

  1. Με προσοχή αφαιρούμε τα ροδοπέταλα πετώντας τυχόν μαραμένα ή χαλασμένα.
  2. Πλένουμε τα πέταλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε μια λεκάνη με το ξινό για 3 ώρες και μετα ξεπλένουμε.
  3. Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα με διπλό πάτο τοποθετούμε εναλλάξ τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη τρίβοντας τα με τα χέρια μας. Αφήνουμε 2-3 ώρες.
  4. Φέρνουμε την κατσαρόλα σε θερμοκρασία βρασμού προσθέτοντας το νερό και το λεμόνι.
  5. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα ροδοπέταλα (όχι να λιώσουν) και να δέσει το σιρόπι μας. Εγώ δουλεύω με θερμόμετρο και εμπειρικά. Έτοιμο ήταν όταν το θερμόμετρο έδειχνε 105 βαθμούς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;