Τα Ladoos (ή laddus) είναι μικρά, σφαιρικά γλυκά που παρασκευάζονται από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο. Με μαρμελάδα καρύδα και ροδοπέταλο τέλεια για μια εορταστική απόλαυση. Συστατικά Για το ροζ  και καρύδας ladoos 150gr αποξηραμένη καρύδα 260gr συμπυκνωμένο γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα από ροδοπέταλα Τουρκίας (ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα …

Τα Ladoos (ή laddus) είναι μικρά, σφαιρικά γλυκά που παρασκευάζονται από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο. Με μαρμελάδα καρύδα και ροδοπέταλο τέλεια για μια εορταστική απόλαυση.

Συστατικά

Για το ροζ  και καρύδας ladoos

  • 150gr αποξηραμένη καρύδα
  • 260gr συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα από ροδοπέταλα Τουρκίας (ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα τριαντάφυλλου)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • σταγόνα ροζ χρώμα τροφίμων

Για τα διακοσμητικά

  • 2 κουταλιές της σούπας λυοφιλοποιημένη φράουλα ή βατόμουρο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη καρύδα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένα φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Μέθοδος

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την αποξηραμένη καρύδα, το συμπυκνωμένο γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να μην πιάσει η καρύδα σε κανένα σημείο. Το μείγμα θα είναι έτοιμο όταν μέχρι να μοιάζει με ένα παχύρρευστο, ελαφρώς κολλώδες μείγμα που φεύγει από την άκρη του τηγανιού.
  2. Προσθέστε τη μαρμελάδα από ροδοπέταλο και το αλεσμένο κάρδαμο και ανακατέψτε ζωηρά να ενωθούν (θα σφίξει ελαφρώς καθώς κρυώνει).
  3. Μεταφέρετε το μισό μείγμα του ladoo σε ένα μπολ. Προσθέστε μια σταγόνα ροζ χρώμα τροφίμων στο μείγμα που έμεινε στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά για να δώσετε στο μείγμα μια υπέροχη λαμπερή ροζ απόχρωση. Μεταγγίστε αυτό το ροζ μείγμα λαδού καρύδας σε ένα άλλο μπολ και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Μόλις το μείγμα ladoo κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε, χρησιμοποιήστε ελαφρά λαδωμένα χέρια για να διαμορφώσετε το μείγμα σε μικρές μπάλες μεγέθους μπουκιάς.
  4. Τώρα έρχεται το συναρπαστικό μέρος: κυλήστε τις λευκές και ροζ μπάλες καρύδας είτε στη λυοφιλοποιημένη σκόνη φράουλας, στην αποξηραμένη καρύδα ή σε φρυγανισμένα φιστίκια για να δημιουργήσετε μια επιλογή από γλυκά διαφορετικού χρώματος.
  5. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και μια εβδομάδα. Παγώστε αν έχετε πλεόνασμα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;