Ακολουθεί μια συνταγή για ένα νόστιμο cheesecake με τριμμένη καρύδα για να κεράσετε σήμερα του Αγίου Γεωργίου!
Σημείωση: Μπορείτε να γαρνίρετε το cheesecake με επιπλέον τριμμένη καρύδα ή σαντιγί, αν θέλετε, για επιπλέον διακόσμηση και γεύση.
Συστατικά:
Για την κρούστα:
- 1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα κράκερ Graham
- 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 450 ουγκιές τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την επικάλυψη:
- 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Κατευθύνσεις:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160°C και λαδώστε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα τρίμματα κράκερ Graham, την τριμμένη καρύδα και το λιωμένο βούτυρο για την κρούστα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Πιέστε το μείγμα κρούστας στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού με ελατήριο, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή τον πάτο ενός ποτηριού για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Ψήνουμε την κρούστα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μετά την αφαιρούμε και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Ανακατέψτε την τριμμένη καρύδα, το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν πλήρως.
- Ρίξτε τη γέμιση με τυρί κρέμα πάνω από την κρυωμένη κρούστα στο ταψί με ελατήριο. Χτυπήστε απαλά το τηγάνι στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα και τη ζάχαρη για την επικάλυψη. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τη γέμιση του τυριού κρέμα.
- Ψήνετε το cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες και το κέντρο να είναι ελαφρώς τεντωμένο.
- Σβήνουμε το φούρνο, σπάμε ελαφρά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει στον φούρνο για 1 ώρα.
- Μετά από 1 ώρα, βγάζετε το cheesecake από το φούρνο και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να δέσει πλήρως.
- Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε προσεκτικά το cheesecake από το ταψί και μεταφέρετέ το σε πιατέλα σερβιρίσματος. Κόψτε και σερβίρετε και απολαύστε το νόστιμο cheesecake με τριμμένη καρύδα!
Καλή επιτυχία!