της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός Ένα φαγητό πολύ νόστιμο και θρεπτικό που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα κλασικά λαδερά ή χειμωνιάτικα συνοδευτικά από βραστά λαχανικά! Ορίστε η δική μου εκδοχή, πολύ γρήγορη και πολύ εύκολη: Υλικά: 1 ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα 3 μαρούλια 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ½ ματσάκι άνηθο …

της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Ένα φαγητό πολύ νόστιμο και θρεπτικό που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα κλασικά λαδερά ή χειμωνιάτικα συνοδευτικά από βραστά λαχανικά!

Ορίστε η δική μου εκδοχή, πολύ γρήγορη και πολύ εύκολη:

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • 3 μαρούλια
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 λεμόνια (το χυμό)
  • 1-2 κ.σ. αλεσμένη βρώμη αντί για κορν φλάουρ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Ζωμό λαχανικών (ιδανικά φρέσκο)
  • Σπανάκι, σέσκουλα και μάραθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Βήμα 2: Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 3: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.

Βήμα 4: Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 5: Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, να βράσουν όλα μαζί.
Βήμα 6: Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη βρώμη με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Χωρίς το αυγό γίνεται και νηστίσιμο/vegan!

 

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;