της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Υλικά:
- 2 λευκά μανιτάρια
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σουσάμι ή μαυροκούκι
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες (μπορείτε να βάλετε και ντοματίνια αν προτιμάτε)
- 3 φέτες ψωμί του τοστ (πολύσπορο ή άλλο της αρεσκείας μας)
- 3 κ.σ. μαγιονέζα light ή vegan μαγιονέζα
- Λίγα φύλλα σαλάτας της αρεσκείας μας (iceberg, σπανάκι, λόλα κτλ)
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Kόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι ή το μαυροκούκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2: Προθερμαίνουμε την τοστιέρα ώστε να είναι ζεστή.
Βήμα 3: Κόβουμε σε φέτες την ντομάτα ή στην μέση τα ντοματίνια.
Βήμα 4: Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφουμε με 1 κ.σ. μαγιονέζα την κάθε μία.
Βήμα 5: Ανάμεσα στις 2 φέτες του τοστ απλώνουμε το αβοκάντο και την ντομάτα. Στην τρίτη φέτα απλώνουμε τα φύλλα σαλάτας και τα μαριναρισμένα μανιτάρια. Κλείνουμε το club sandwich με την τρίτη φέτα του τοστ, βάζουμε από μια οδοντογλυφίδα σε κάθε γωνία, κόβουμε διαγώνια και σερβίρουμε.
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214