Αυτά τα κρεμώδη, σκορδάτα μανιτάρια με μπέικον είναι τόσο πολυτελή, και εύκολη συνταγή για να κάνετε το τέλειο πρωινό ή μεσημεριανό. Συστατικά 1 κουταλάκι κραμβέλαιο 80gr μανιτάρια κουμπιού, χοντροκομμένα 32gr μενταγιόν καπνιστού μπέικον με μειωμένα λιπαρά, χοντροκομμένο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ½ μικρό λεμόνι, μόνο χυμός 1 επίπεδος …

Αυτά τα κρεμώδη, σκορδάτα μανιτάρια με μπέικον είναι τόσο πολυτελή, και εύκολη συνταγή για να κάνετε το τέλειο πρωινό ή μεσημεριανό.

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι κραμβέλαιο
  • 80gr μανιτάρια κουμπιού, χοντροκομμένα
  • 32gr μενταγιόν καπνιστού μπέικον με μειωμένα λιπαρά, χοντροκομμένο,
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ μικρό λεμόνι, μόνο χυμός
  • 1 επίπεδος κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος με μισά λιπαρά
  • 30gr φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή σιτηρών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε την κρεμ φρες και το σχοινόπρασο, αν χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Φρυγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, το βάζουμε σε ζεστό πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;