Αυτά τα μικρά ντόνατς επικαλύπτονται με ζάχαρη κανέλας και σερβίρονται με ντιπ κρέμας με τυρόπηγμα λεμονιού. Αν σας αρέσουν τα churros, θα σας αρέσουν κι αυτά! Φτιάξε τις ερωτικές μπουκίτσες και ταξίδεψέ τον σε όλες τις αισθήσεις! Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο μαγειρέματος ή μια φριτέζα. Συστατικά Για τους λουκουμάδες 125gr απλό …

Αυτά τα μικρά ντόνατς επικαλύπτονται με ζάχαρη κανέλας και σερβίρονται με ντιπ κρέμας με τυρόπηγμα λεμονιού. Αν σας αρέσουν τα churros, θα σας αρέσουν κι αυτά! Φτιάξε τις ερωτικές μπουκίτσες και ταξίδεψέ τον σε όλες τις αισθήσεις!

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο μαγειρέματος ή μια φριτέζα.

Συστατικά

Για τους λουκουμάδες

  • 125gr απλό αλεύρι
  • 20gr ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • καλό αλάτι πρέζα
  • 1 κρόκος αυγού ελευθέρας βοσκής
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, συν 1 λίτρο ηλιέλαιο για βαθύ τηγάνισμα

Για την επικάλυψη

  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Για την κρέμα λεμονιού

  • 2 κουταλιές της σούπας τυρόπηγμα λεμονιού
  • 100 ml διπλή κρέμα

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε τους ντόνατς, βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Χτυπάμε το αυγό, 4 κουταλιές της σούπας νερό και μια κουταλιά της σούπας λάδι μαζί. Προσθέστε στα στεγνά υλικά και χτυπήστε καλά χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα για να γίνει μια λεία, πηχτή ζύμη.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι στους 170C σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ή μια φριτέζα με λίπος. Ελέγξτε τη θερμοκρασία χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο μαγειρέματος. (ΠΡΟΣΟΧΗ: το καυτό λάδι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Μην το αφήνετε χωρίς επίβλεψη.)
  3. Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε την επικάλυψη ζάχαρης κανέλας, ανακατέψτε την κανέλα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  4. Τρίψτε τα χέρια σας με λίγο λάδι και τυλίξτε τη ζύμη σε 12 μικρές μπάλες. Χρησιμοποιώντας ένα λαδωμένο κουτάλι, τα ρίχνετε πολύ απαλά, ένα-ένα, στο καυτό λάδι και μαγειρεύετε σε δύο παρτίδες για περίπου 4 λεπτά η καθεμία, γυρίζοντας κάθε λεπτό περίπου.
  5. Όσο ψήνονται τα ντόνατς, φτιάχνουμε την κρέμα λεμονιού. Χτυπάμε μαζί το τυρόπηγμα λεμονιού και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξουν και ρίχνουμε το κουτάλι σε ένα μικρό πιάτο σερβιρίσματος.
  6. Βγάλτε τα ντόνατς από το καυτό λάδι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Στραγγίστε για λίγο και μετά ρίξτε τη ζάχαρη κανέλας. Σερβίρουμε ζεστό μαζί με την κρέμα λεμονιού.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;