Αυτός ο τρυφερός, ζουμερός σολομός με τις τραγανές πατάτες και το μπρόκολο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κεφάλι μπρόκολο 1 λίβρα χρυσές πατάτες Yukon 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι kosher Πιπέρι 1 1/2 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα 1/4 γ. μαγιονέζα 1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού 1/2 σκελίδα σκόρδο ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΒΗΜΑ …

Αυτός ο τρυφερός, ζουμερός σολομός με τις τραγανές πατάτες και το μπρόκολο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • 1 λίβρα χρυσές πατάτες Yukon
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι kosher
  • Πιπέρι
  • 1 1/2 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
  • 1/4 γ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

ΒΗΜΑ 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 450 βαθμούς Φ. Σε ένα φύλλο ψησίματος με στεφάνι, ρίξτε μαζί το μπρόκολο, τις πατάτες και το κρεμμύδι με το λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση και ψήνουμε για 15 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Αλατοπιπερώνετε το σολομό με 1/4 κουταλάκι του γλυκού, το φωλιάζετε ανάμεσα στα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν και να μαλακώσουν και ο σολομός να γίνει αδιαφανής σε όλη του τη διάρκεια, 8 με 10 λεπτά ακόμα.

ΒΗΜΑ 3

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Σερβίρουμε με τα ψάρια και τα λαχανικά.

Καλή επιτυχία!

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;