Αυτός ο τρυφερός, ζουμερός σολομός με τις τραγανές πατάτες και το μπρόκολο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- 1 λίβρα χρυσές πατάτες Yukon
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι kosher
- Πιπέρι
- 1 1/2 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
- 1/4 γ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΒΗΜΑ 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 450 βαθμούς Φ. Σε ένα φύλλο ψησίματος με στεφάνι, ρίξτε μαζί το μπρόκολο, τις πατάτες και το κρεμμύδι με το λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση και ψήνουμε για 15 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Αλατοπιπερώνετε το σολομό με 1/4 κουταλάκι του γλυκού, το φωλιάζετε ανάμεσα στα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν και να μαλακώσουν και ο σολομός να γίνει αδιαφανής σε όλη του τη διάρκεια, 8 με 10 λεπτά ακόμα.
ΒΗΜΑ 3
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Σερβίρουμε με τα ψάρια και τα λαχανικά.
Καλή επιτυχία!