Μια πλευρά σε στυλ παμπ, ή σερβίρετε ως ορεκτικό ή τσιμπολόγημα με κέτσαπ, ελαφριά ξινή κρέμα ή μια πικάντικη σάλτσα, όπως σριράτσα ή μουστάρδα αμερικανικού τύπου. Αυτά μπορούν να ψηθούν στο φούρνο ή να γίνουν σε φριτέζα αέρα - είτε με τον άλλο τρόπο, είναι πιο υγιεινά από τα παραδοσιακά τηγανητά κρεμμυδάκια. Συστατικά 1 μεγάλο …

Μια πλευρά σε στυλ παμπ, ή σερβίρετε ως ορεκτικό ή τσιμπολόγημα με κέτσαπ, ελαφριά ξινή κρέμα ή μια πικάντικη σάλτσα, όπως σριράτσα ή μουστάρδα αμερικανικού τύπου. Αυτά μπορούν να ψηθούν στο φούρνο ή να γίνουν σε φριτέζα αέρα – είτε με τον άλλο τρόπο, είναι πιο υγιεινά από τα παραδοσιακά τηγανητά κρεμμυδάκια.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκ.
  • 4 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 αυγό ελευθέρας βοσκής
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα (γαλακτοκομικό ή χωρίς ζάχαρη μη γαλακτοκομικό)
  • 60gr panko τριμμένη φρυγανιά
  • σπρέι μαγειρικού λαδιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C ή τη φριτέζα στους 180 C.
  2. Διαχωρίστε προσεκτικά τις φέτες κρεμμυδιού σε δαχτυλίδια. Μερικοί δακτύλιοι πρέπει να έχουν πάχος μιας στρώσης κρεμμυδιού, άλλοι δύο στρώσεις.
  3. Σε ένα ρηχό μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα άλλο ρηχό μπολ και χτυπήστε με το αυγό και το γάλα για να γίνει μια λεία ζύμη. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά panko.
  4. Βουτήξτε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο καρυκευμένο αλεύρι, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί καλά παντού. Χτυπάμε ελαφρά το περιττό αλεύρι. Βάλτε τα αλευρωμένα δαχτυλίδια στο κουρκούτι και αναποδογυρίστε μερικές φορές για να επικαλυφθούν εντελώς, τινάζοντας την περίσσεια ζύμη. Τέλος τα προσθέτουμε στην τριμμένη φρυγανιά και τα πατάμε παντού τριμμένη.
  5. Ψεκάστε ένα ταψί ή το εσωτερικό της φριτέζας σας με μαγειρικό λάδι. Προσθέστε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε μία στρώση – εάν τηγανίζετε στον αέρα, θα πρέπει να τις κάνετε σε παρτίδες. Ψεκάστε τις κορυφές των δαχτυλιδιών κρεμμυδιού με περισσότερο λάδι.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 18-20 λεπτά, γυρίζοντας μετά από 8-10 λεπτά. Τηγανίζουμε στον αέρα για 10 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση. Κρατήστε τις πρώτες παρτίδες ροδέλες κρεμμυδιού της φριτέζας ζεστές σε χαμηλό φούρνο όσο μαγειρεύετε τις υπόλοιπες και μετά σερβίρετε αμέσως.
Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;