της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός Μια συνταγή αγαπημένη που έχω ξεχάσει να σας δείξω! Αυτά είναι τα αγαπημένα γεμιστά του άντρα μου γιατί έχουν κυρίως κιμά και λίγο ρύζι. Εμένα μου αρέσουν, η αλήθεια είναι, τα «ορφανά» ή αν έχουν κρέας πρέπει να τα έχει κάνει η γιαγιά μου στη Ρόδο που …

της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Μια συνταγή αγαπημένη που έχω ξεχάσει να σας δείξω!
Αυτά είναι τα αγαπημένα γεμιστά του άντρα μου γιατί έχουν κυρίως κιμά και λίγο ρύζι. Εμένα μου αρέσουν, η αλήθεια είναι, τα «ορφανά» ή αν έχουν κρέας πρέπει να τα έχει κάνει η γιαγιά μου στη Ρόδο που κόβει το κρέας με το χέρι μέσα!

Υλικά για 12 γεμιστά (6 μερίδες):

Για τη γέμιση:
1/2 φλ. λάδι
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1 κολοκύθι
6 ντομάτες (το εσωτερικό τους)
500 γρ. κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1-2 κ.σ. δυόσμος
2-3 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.γ. άνηθος
1 κ.γ. κύμινο
300 γρ. ρύζι γλασέ

Για το στήσιμο:
3 πατάτες
6 πιπεριές
6 ντομάτες
3 κούπες βραστό νερό
Αλάτι
Δυόσμος
1,5 φλ. λάδι

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Ξεκινάμε αδειάζοντας τις ντομάτες και περνώντας από το μούλτι το εσωτερικό τους. Επίσης καθαρίζουμε εσωτερικά τις πιπεριές, τις αλατίζουμε εσωτερικά όπως και τις ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το καρότο, την πιπεριά και το κολοκύθι.

Βήμα 3: Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε.

Βήμα 4: Προσθέτουμε τον πελτέ και το μισό χυμό ντομάτας που έχουμε φτιάξει εμείς με το εσωτερικό από τις ντομάτες μας. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά τις γέμισης και μαγειρεύουμε για 10 λεπτάκια (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό).

Βήμα 5: Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα γεμιστά μας. Ανάμεσά τους βάζουμε τις πατατούλες.

Βήμα 6: Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, τον υπόλοιπο μισό χυμό ντομάτας και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και περιχυνουμε με το μείγμα τα γεμιστά μας. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο αποξηραμένο δυόσμο την επιφάνεια των γεμιστών.

Βήμα 7: Ψήνουμε με κλειστό το καπάκι της γάστρας ή με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για 45 λεπτά και για άλλο τόσο μετά ξεσκέπαστα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς!

Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τυρί!

Καλή απόλαυση σε όσους τα φτιάξουν!

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;