Τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια φτιάχνονται πολύ εύκολα, επομένως είναι τέλεια για τα παιδιά ή για να τα δώσετε σε φίλους και συγγενείς ως DIY foodie χριστουγεννιάτικα δώρα.
Γεμίστε το κουλουράκι σας με τις αγαπημένες σας γιορτινές γεύσεις όπως σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά.
Συστατικά
- 100gr άχνη ζάχαρη
- 200gr βούτυρο
- 300gr απλό αλεύρι
Για τη λευκή σοκολάτα και το φιστίκι
- 50gr λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Για τη σοκολάτα και το πορτοκάλι
- 50gr σοκολάτα (γάλακτος ή μαύρη), κομμένη σε μικρά κομμάτια
- ½ πορτοκάλι, μόνο τριμμένο ξύσμα
Για το chai
3 φακελάκια τσαγιού chai
Μέθοδος
- Χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε το μισό αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και με τα χέρια μας το ενώνουμε. Προσθέστε τις γεμίσεις που έχετε επιλέξει και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να φέρετε τη ζύμη σε μια τραχιά μπάλα.
- Τυλίξτε τη ζύμη σε ένα παχύρρευστο λουκάνικο, περίπου 5 cm σε διάμετρο. Τυλίξτε σφιχτά με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να στερεοποιηθεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C και στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Ξετυλίξτε τη μεμβράνη και κόψτε το λουκάνικο σε 14 γύρους, πλάτους περίπου 2 cm. Τοποθετήστε το στο ταψί με επένδυση και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες, αλλά οι κορυφές να μην έχουν χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και απολαμβάνουμε. Αυτά θα διατηρηθούν καλά για τουλάχιστον 1 εβδομάδα σε ένα σφραγισμένο δοχείο, αλλά όσο πιο φρέσκα είναι τόσο το καλύτερο.
Καλές γιορτές!