Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καλή ζεστή σοκολάτα για να κρατήσει μακριά τη χειμωνιάτικη ψύχρα! Υπάρχουν όμως και επιλογές για να κάνει τα πράγματα πιο εορταστικά. Συστατικά Για την κλασική μαύρη ζεστή σοκολάτα 25gr ζάχαρη άχνη 20gr σκόνη κακάο 200gr μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια φρυγανισμένα marshmallows, σαντιγί, μπισκότα, μπράουνις σε κύβους και …

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καλή ζεστή σοκολάτα για να κρατήσει μακριά τη χειμωνιάτικη ψύχρα! Υπάρχουν όμως και επιλογές για να κάνει τα πράγματα πιο εορταστικά.

Συστατικά

Για την κλασική μαύρη ζεστή σοκολάτα

  • 25gr ζάχαρη άχνη
  • 20gr σκόνη κακάο
  • 200gr μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • φρυγανισμένα marshmallows, σαντιγί, μπισκότα, μπράουνις σε κύβους και τρίμματα σοκολάτας, για γαρνίρισμα

Για τη ζεστή σοκολάτα με αυγό

  • 25gr ζάχαρη άχνη
  • 20gr σκόνη κακάο
  • 200gr μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500ml γάλα πλήρες
  • 200ml διπλή κρέμα
  • 100gr καστανή ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών ελευθέρας βοσκής
  • 100ml κονιάκ ή ρούμι ή 50 ml από το καθένα
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε την κλασική μαύρη ζεστή σοκολάτα, βάλτε 500ml νερό, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο να σιγοβράσουν για 2 λεπτά, στη συνέχεια κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Επιστρέψτε στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια ρίξτε σε μεγάλες κούπες και από πάνω πασπαλίστε με γενναιόδωρες δόσεις από τις γλυκές γαρνιτούρες.
  2. Για να φτιάξετε τη ζεστή σοκολάτα με το αυγό, βάλτε 500 ml νερό, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο να σιγοβράσουν για 2 λεπτά, στη συνέχεια κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Επιστρέψτε στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλο ένα λεπτό.
  3. Χτυπάμε μαζί τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη.
  4. Αφήνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να σιγοβράσουν και περιχύνουμε τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Ρίξτε αυτό το μείγμα κρέμας πίσω στην κατσαρόλα και ζεστάνετε απαλά να πήξει, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Προσέχουμε να μην ζεσταθεί το μείγμα για να μην κόψει το αυγό.
  5. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλκοόλ. Βάλτε τη ζεστή σοκολάτα και το αυγολέμονο σε ξεχωριστές κανάτες και, στη συνέχεια, ρίξτε και τα δύο ταυτόχρονα σε πυρίμαχα ποτήρια για να στροβιλιστούν μεταξύ τους. Γαρνίρουμε με κομματάκια μοσχοκάρυδου.

Καλές γιορτές!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;