Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για side στο γιορτινό τραπέζι. Με την προσθήκη της πανσέτας ακόμα και αυτός που μισεί τα λαχανάκια δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποκύψει. Συστατικά Αλάτι 900g λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα και με αραιά φύλλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 225 g πανσέτα, κομμένη σε κύβους Μέθοδος Βάζουμε μια κατσαρόλα με …

Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για side στο γιορτινό τραπέζι. Με την προσθήκη της πανσέτας ακόμα και αυτός που μισεί τα λαχανάκια δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποκύψει.

Συστατικά

  • Αλάτι
  • 900g λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα και με αραιά φύλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 225 g πανσέτα, κομμένη σε κύβους

Μέθοδος

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανάκια. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τους κύβους της πανσέτας και τηγανίστε για 5-7 λεπτά ή μέχρι η πανσέτα να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
  3. Προσθέστε τα στραγγισμένα λαχανάκια και ανακατέψτε μαζί να ζεσταθούν. Σερβίρετε αμέσως.

Καλές γιορτές!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;