Το τέλειο συνοδευτικό: αργοψημένο κόκκινο λάχανο με γλυκόξινα μπαχαρικά. Μόνο η μυρωδιά του που σιγοβράζει στη σόμπα φέρνει αυτή τη γιορτινή αίσθηση στην κουζίνα σας. Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει εκ των προτέρων, τέλεια αν την σχεδιάζετε για Χριστούγεννα χωρίς άγχος. Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Συστατικά Μία γωνία βουτύρου …

Το τέλειο συνοδευτικό: αργοψημένο κόκκινο λάχανο με γλυκόξινα μπαχαρικά. Μόνο η μυρωδιά του που σιγοβράζει στη σόμπα φέρνει αυτή τη γιορτινή αίσθηση στην κουζίνα σας. Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει εκ των προτέρων, τέλεια αν την σχεδιάζετε για Χριστούγεννα χωρίς άγχος. Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Συστατικά

  • Μία γωνία βουτύρου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες ή ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 x 600g κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 3 μήλα, καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 100 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζελέ φραγκοστάφυλου ή σάλτσα cranberry (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε απαλά μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά. Προσθέστε το λάχανο και τηγανίστε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γυαλίσει.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα μήλα και το ξύδι από κόκκινο κρασί. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί απαλά για 30 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε τη σάλτσα φραγκοστάφυλου ή κράνμπερι (αν χρησιμοποιείτε) και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Αν δεν χρησιμοποιείτε τη σάλτσα, δοκιμάστε το λάχανο και προσθέστε λίγη ζάχαρη ακόμα ανάλογα με το γούστο σας.

Καλές γιορτές!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;