Τα καλαμάκια τυριών είναι το καλύτερο «καλωσόρισμα» μαζί με ένα ποτήρι λευκό αφρώδη οίνο για την έναρξη των πάρτι τώρα στις γιορτές. Συστατικά 300 g σφολιάτα ολοβούτυρο 4 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι με λίγο νερό 150 g τσένταρ, τριμμένο πάπρικα, για πασπάλισμα Μέθοδος Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C. Στρώνουμε δύο ταψί με λαδόκολλα ή λαδόκολλα. Ανοίξτε …

Τα καλαμάκια τυριών είναι το καλύτερο «καλωσόρισμα» μαζί με ένα ποτήρι λευκό αφρώδη οίνο για την έναρξη των πάρτι τώρα στις γιορτές.

Συστατικά

  • 300 g σφολιάτα ολοβούτυρο
  • 4 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι με λίγο νερό
  • 150 g τσένταρ, τριμμένο
  • πάπρικα, για πασπάλισμα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C. Στρώνουμε δύο ταψί με λαδόκολλα ή λαδόκολλα.
  2. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο 30 εκ.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείφετε το μείγμα των αυγών σε όλη τη ζύμη. Πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί και πιέζουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Πασπαλίζουμε το τυρί με πάπρικα, κόβουμε στη μέση και μετά κόβουμε κάθε μισό σε λωρίδες 1 εκ.
  5. Στρίψτε κάθε λωρίδα σε σχήμα καλαμάκι τυριού και βάλτε το στο στρωμένο ταψί.
  6. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;