Η πάβλοβα είναι γεμάτη με όμορφα μούρα, αλλά τα περισσότερα φρούτα λειτουργούν καλά, γι' αυτό μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είναι της εποχής. Είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο για τα Χριστούγεννα γιατί μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα. Αλλά φυσικά, θα το απολαμβάναμε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Συστατικά Για την πάβλοβα 6 μεγάλα ασπράδια  350g ζάχαρη άχνη …

Η πάβλοβα είναι γεμάτη με όμορφα μούρα, αλλά τα περισσότερα φρούτα λειτουργούν καλά, γι’ αυτό μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είναι της εποχής. Είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο για τα Χριστούγεννα γιατί μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα. Αλλά φυσικά, θα το απολαμβάναμε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Συστατικά

Για την πάβλοβα

  • 6 μεγάλα ασπράδια 
  • 350g ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Για τη γέμιση

  • 600ml διπλή κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα από βανίλια
  • 50 g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 200g φράουλες, αποφλοιωμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 300g σμέουρα
  • 200g βατόμουρα
  • 50g σπόρους ροδιού
  • λίγα φύλλα μέντας, για διακόσμηση (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C/140C. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τραβάμε έναν κύκλο 30 εκ. στη μέση του χαρτιού. Σχεδιάστε έναν κύκλο 15 cm στο κέντρο του μεγαλύτερου κύκλου για να φτιάξετε ένα δαχτυλίδι.
  2. Βάλτε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ και χτυπήστε με μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη λίγο τη φορά, ανακατεύοντας στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά. Ανακατέψτε το ξύδι και το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά ανακατέψτε τα ασπράδια.
  3. Ρίξτε με κουτάλι τη μαρέγκα στο δαχτυλίδι που σχεδιάστηκε στην λαδόκολλα ψησίματος. Με ένα μεγάλο κουτάλι κάνουμε ένα ρηχό αυλάκι στη μαρέγκα για να κάτσουν η κρέμα και τα φρούτα.
  4. Μεταφέρετε στο φούρνο και μειώστε αμέσως τη θερμοκρασία στους 140C/120C. Ψήστε για 1 ώρα–1 ώρα 15 λεπτά, μέχρι το εξωτερικό να είναι σκληρό αλλά να ασπρίσει. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε την πάβλοβα μέσα για μια ώρα ή όλη τη νύχτα να κρυώσει και να στεγνώσει.
  5. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, την πάστα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα. Ρίχνετε με κουτάλι την κρέμα στο αυλάκι της μαρέγκας. Βάλτε από πάνω τις φράουλες, τα βατόμουρα, τα βατόμουρα και το ρόδι και διακοσμούμε με λίγα φύλλα μέντας, αν θέλετε. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε φέτες.

Καλές γιορτές!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;