Φτιάξτε αυτήν την εύκολη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα την για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορείτε να το συνοδεύετε με κονιάκ τακτικά για να αναδειχθούν οι γεύσεις. Συστατικά 225g χρυσή άχνη ζάχαρη 225g για χορτοφάγους 340g σουλτανίνες 340g σταφίδες 225g σταφίδες 110g ζαχαρωμένη φλούδα, ψιλοκομμένη 110g απλό αλεύρι 110g φρέσκια λευκή φρυγανιά 55g αμύγδαλα σε νιφάδες 1 λεμόνι, μόνο …

Φτιάξτε αυτήν την εύκολη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα την για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορείτε να το συνοδεύετε με κονιάκ τακτικά για να αναδειχθούν οι γεύσεις.

Συστατικά

  • 225g χρυσή άχνη ζάχαρη
  • 225g για χορτοφάγους
  • 340g σουλτανίνες
  • 340g σταφίδες
  • 225g σταφίδες
  • 110g ζαχαρωμένη φλούδα, ψιλοκομμένη
  • 110g απλό αλεύρι
  • 110g φρέσκια λευκή φρυγανιά
  • 55g αμύγδαλα σε νιφάδες
  • 1 λεμόνι, μόνο το ξύσμα
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο μπαχαρικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • πρέζα αλάτι
  • 150 ml κονιάκ ή ρούμι

Μέθοδος

  1. Λαδώνουμε ελαφρά φόρμες πουτίγκας 4x600ml.
  2. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα ξηρά υλικά.
  3. Ρίξτε τα αυγά και το κονιάκ και ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα στις φόρμες. Βάλτε έναν κύκλο λαδόκολλας και αλουμινόχαρτο πάνω από κάθε φόρμα και δέστε καλά με κορδόνι. Φτιάξτε ένα κορδόνι λαβή από τη μια πλευρά της φόρμας στην άλλη, ώστε να είναι πιο εύκολο να μαζέψετε τη λεκάνη από το τηγάνι μετά το μαγείρεμα.
  5. Βάζουμε τις φόρμες σε ένα μεγάλο ατμομάγειρα με βραστό νερό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Βράζουμε για 5-6 ώρες, συμπληρώνοντας κατά διαστήματα το βραστό νερό, αν χρειάζεται. Αν δεν έχουμε ατμομάγειρα, βάζουμε τις φόρμες σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε ανεστραμμένα πιατάκια στη βάση. Ρίξτε βραστό νερό μέχρι να φτάσει το ένα τρίτο από τις πλευρές των μπολ της πουτίγκας. Σκεπάζουμε και αχνίζουμε όπως πριν.
  6. Αλλάξτε τα καλύμματα του ψησίματος και του αλουμινόχαρτου και δέστε όπως πριν. Αποθηκεύστε σε δροσερό ντουλάπι μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.
  7. Για να σερβίρετε, μαγειρεύετε στον ατμό για 2 ώρες και σερβίρετε με βούτυρο κονιάκ, σάλτσα ρούμι, κρέμα ή σπιτική κρέμα.

Καλή επιτυχία!

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;