Κρεμώδεις πατάτες στο εσωτερικό και τραγανές εξωτερικά, αυτές τις πατάτες πραγματικά θα τις λατρέψεις.
Υλικά
- 1½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. μοσχοκάρυδο
- 2 κιλά. πατάτες μεσαίου ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ ψηλά κομμάτια
- 1 κουτ. αλάτι
- ½ κουτ. μαύρο πιπέρι
- ½ φλ παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί για muffins απλώνουμε λίγο λάδι. Σε μια μικρή κατσαρόλα χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει αφαιρούμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τις φέτες ανάμεσα σε αλάτι και πιπέρι μέσα στις θήκες και απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Τέλος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε αμέσως.
Ένα compact φουρνάκι αρκεί για να υλοποιήσετε τη συνταγή αυτή άψογα! Όπως το Rohnson R2128 με φούρνο χωρητικότητας 28 λίτρων, μέγιστη ισχύ 3.100 Watts, ανοιξείδωτες αντιστάσεις και 2 εστίες στο πάνω μέρος του!