Νόστιμα cupcakes γεμάτα σοκολάτα που ολοκληρώνονται με μια υπέροχη κρέμα καρύδας.
Υλικά
- 175g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Λίγο αλάτι
- 50g σκόνη κακάο
- 225g ζάχαρη καρύδας
- 275ml ζεστό νερό
- 60ml ηλιέλαιο
- 2 κουταλάκι του γλυκού μηλίτη
Για τη γέμιση
- Μαρμελάδα κεράσι
- Λίγες σταγόνες κονιάκ
- Για την επικάλυψη
- Χτυπημένη κρέμα καρύδας
- φρέσκα κεράσια
- Μαύρη σοκολάτα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά μέχρι να είναι καλά συνδυασμένα. Ανακατεύουμε στη συνέχεια τα υγρά συστατικά μαζί με τα πρώτα μέχρι το μείγμα να είναι λείο και χωρίς σβώλους. Χωρίζουμε το μείγμα στις θήκες για τα μάφινς και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια κόβουμε μικρές τρύπες στο κέντρο τους γεμίζοντας με τη μαρμελάδα κεράσι και και κονιάκ.Τέλος, για τη διακόσμηση, ετοιμάζουμε τη κρέμα καρύδας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τοποθετούμε ένα κεράσι στο κέντρο μαζί με αρκετή τριμμένη σοκολάτα.
Value for money κουζίνα βρήκαμε… την Pitsos PHCB123K49! Με 4 εμαγιέ εστίες και 66 λίτρα χωρητικότητα φούρνου, 7 λειτουργίες ψησίματος και ενεργειακή κλάση Α!