Λαζάνια + γαλοπούλα + σπανάκι, μιλάμε για έναν συνδυασμό σκέτη μαγεία που είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας! Ας μην χρονοτριβούμε άλλο όμως και ας ξεκινήσουμε τη σούπερ αυτή συνταγή…
Υλικά
- 9 φύλλα λαζάνια
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 15 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 τομάτες
- 1 τοματοπολτό
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- ½ ρικότα
- ½ σπανάκι
- 1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο παρμεζάνα
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- 2 1/2 φλιτζάνια μοτσαρέλα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείφουμε λίγο λάδι στο ταψί. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και το καρότο για 3-4 λεπτά. Σειρά έχει η γαλοπούλα μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τις τομάτες στον τρίφτη και ανακατεύουμε καλά με τον τοματοπελτέ και τη ρίγανη ενώ στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα ώστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε ρικότα, σπανάκι, παρμεζάνα και αυγό και το αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε στο ταψί ένα κουτάκι από το μείγμα τομάτας και προσθέτουμε τρια φύλλα λαζάνια με τη μισή ρικότα και 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και αρκετή από τη σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο στρώμα και στο τρίτο απλώνουμε και το μείγμα με το σπανάκι. Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχψρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε με μαϊντανό