Έχει κάποιος γενέθλια; Μήπως έχεις εσύ γενέθλια; Δεν είναι γιορτή και απλά θέλεις κάτι γλυκό; Αυτή λοιπόν είναι η ιδανική συνταγή. Βάση τούρτας 1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 αυγό 1 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 …

Έχει κάποιος γενέθλια; Μήπως έχεις εσύ γενέθλια; Δεν είναι γιορτή και απλά θέλεις κάτι γλυκό; Αυτή λοιπόν είναι η ιδανική συνταγή.

Βάση τούρτας

  • 1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι σούπας σκόνη μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 1/4 φλυτζάνια σταγόνες σοκολάτας

Για τη γέμιση

  •  560γρ κρέμα τυριού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι λιωμένη μαύρη σοκολάτα
  • 1 1/4 φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι (100g) ψιλοκομμένα μπισκότα με τσιπ σοκολάτας
  • Πρόσθετα cookies για τη διακόσμηση  

 Για την επικάλυψη

  • 3/4 φλιτζάνι κρύα κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Μικρά τσιπ σοκολάτας προαιρετικά 

Εκτέλεση

Για τη βάση προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί. Ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη για 4 λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αυγό με τη βανίλια. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια περιχύνουμε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Τέλος, προσθέτουμε τα τσιπ σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο ταψί πιέζοντας ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 18 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το κακάο, στη συνέχεια τη βανίλια και τη σοκολάτα. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το 1/3 της χτυπημένης κρέμας στο μείγμα τυριού και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα μαζί με τα τριμμένα μπισκότα. Για να απλώσουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση, οριοθετούμε βάζοντας στις άκρες τα μπισκότα και περιχύνουμε με τη κρέμα. Αφήνουμε τη τούρτα στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.

Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε. Προσθέτουμε αν θέλουμε μπισκότα σοκολάτας και τσιπ σοκολάτας και η τούρτα μας είναι έτοιμη! 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Πέτρος Κυπραίος

Πέτρος Κυπραίος