Μια από τις πιο όμορφες συνταγές είναι η σημερινή. Η υφή που έχει το τυρί είναι μοναδική και το αποτέλεσμα απλώς υπέροχο. Υλικά 1 πακέτο Πέννες, 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους λάδι ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αλάτι και πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 2 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο 4 κουταλιές της …

Μια από τις πιο όμορφες συνταγές είναι η σημερινή. Η υφή που έχει το τυρί είναι μοναδική και το αποτέλεσμα απλώς υπέροχο.

Υλικά

  • 1 πακέτο Πέννες,
  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
  • λάδι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια τυρί gouda
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 3 φλιτζάνια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν ακόμα ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι για σωτάρουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύοντας το για 2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ανακατεύουμε και το αλεύρι ενώ ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Με το σύρμα προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί κρέμα. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα, τέλος πασπαλίζουμε με τυρί και πιπέρι ψήνοντας για 30 λεπτά.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Αγγελική Νόστη

Αγγελική Νόστη