Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί στη δύσκολη θέση να νιώθεις την λιγούρα να σε κυριεύει; Σίγουρα, πολλές… Πάρα πολλές! Γι’αυτό έχω βάλει ως στόχο μου να μοιραστούμε κάθε πανεύκολη, πεντανόστιμη συνταγή η οποία θα σε βοηθήσει να κατατροπώσεις κάθε λιγούρα με τον πιο απολαυστικό τρόπο! Σήμερα η ιδέα μας είναι σφολιάτα με πραλίνα φουντουκιού και …

Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί στη δύσκολη θέση να νιώθεις την λιγούρα να σε κυριεύει; Σίγουρα, πολλές… Πάρα πολλές! Γι’αυτό έχω βάλει ως στόχο μου να μοιραστούμε κάθε πανεύκολη, πεντανόστιμη συνταγή η οποία θα σε βοηθήσει να κατατροπώσεις κάθε λιγούρα με τον πιο απολαυστικό τρόπο! Σήμερα η ιδέα μας είναι σφολιάτα με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα, ένα γλυκό που φτιάχνεται σε 15’, άντε 20’, και θα καταφέρει να σε κάνει ευτυχισμένη σε μία μόλις μπουκιά. Εύκολα και γρήγορα, με 5 μόλις βήματα (τη φτιάχνεις και με 2, όμως-μόνο σφολιάτα και πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτα).

Υλικά:

1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτα (μπορείς να πειραματιστείς και με φύλλο κουρού ή κρούστας)
2-3 γεμάτα κουτάλια της σούπας πραλίνα φουντουκιού
2 κοφτά κουτάλια της σούπας γάλα
50 γρ. σοκολάτα (μαύρη, γάλακτος ή λευκή)
1 αυγό
προαιρετικά: τρούφα σοκολάτας, ξηροί καρποί

Εκτέλεση:

Αρχικά, διάλεξε το ταψί της επιλογής σου (μεγάλο ή μικρό). Ξετύλιξε το ένα φύλλο σφολιάτας και κόψε το στη μέση όπως σε βολεύει για το ταψί σου, απαραίτητα σε ίσα κομμάτια που θα ταιριάζουν το ένα πάνω στο άλλο. Σε ένα μπολ ζέστανε το γάλα και πρόσθεσε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι και άσε το μείγμα στην άκρη.

Στρώσε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σου και τοποθέτησε πάνω του το ένα κομμάτι σφολιάτας. Βάλε γενναιόδωρα κουτάλια από το μείγμα της πραλίνας κατά μήκος της ζύμης, αφήνοντας ένα εκατοστό κενό σε κάθε άκρη. Πάνω από την πραλίνα ρίξε απλόχερα και τη σοκολάτα σου σε κομμάτια.

Σπάσε το αυγό σου σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με ένα πιρούνι. Άπλωσε το μείγμα του αυγού στις άκρες της σφολιάτας και ύστερα σκέπασε την πίτα με το άλλο κομμάτι σφολιάτας. Με ένα πιρούνι πάτα τις άκρες της πίτας ώστε να ενωθούν καλά. Άπλωσε χτυπημένο αυγό στην επιφάνεια της ζύμης σου και ύστερα, αν θες, μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς ή τρούφα σοκολάτας. Κάνε 1-3 εγκοπές στην επιφάνεια της ζύμης πάνω.

Ψήσε στους 180°C για 10-15’ και ύστερα άσε την πίτα σου να κρυώσει (ή δοκίμασέ την όσο είναι ζεστή, κανείς δε θα σε κρίνει)!

Μικρά μυστικά:

Αν θες, μπορείς να προσθέσεις φιστικοβούτυρο, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φρούτα ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

coolhome

coolhome