Ένα υπέροχο πιάτο που θα το λατρέψουν οι φίλοι σας και θα σας ζητήσουν σίγουρα την συνταγή!
Υλικά
Για τα νιόκι
μια χούφτα φρέσκα ρόκα
5 μεγάλες πατάτες
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
Για τη σάλτσα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
παρμεζάνα
φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και όσο είναι ακόμα ζεστές αφαιρούμε προσεχτικά τη φλούδα. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα μύλο τροφίμων λιώνουμε τη πατάτα μέχρι να γίνει τελείως πουρές. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ψιλοκόβουμε τη ρόκα μαζί με το αυγό και τη τοποθετούμε στις πατάτες μαζί με το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να είναι υγρή αλλά να μη κολλάει. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και δημιουργούμε μακρόστενη ζύμη την οποία κόβουμε σε μέγεθος νιόκι.
Για να βράσουμε τα νιόκι, τα τοποθετούμε σε νερό που βράζει για περίπου 4 λεπτά μέχρι να είναι αφράτα και να ανέβουν στο πάνω μέρος της κατσαρόλας. Παράλληλα σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να βουτυρώσουμε καλά τα νιόκι μόλις βράσουν). Σε ένα δεύτερο τηγάνι προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαζί με το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε μαζί με παρμεζάνα.