Και όμως τα μανιτάρια συνδυάζονται άψογα με το σπανάκι σε ένα απίθανο ριζότο!
Υλικά
Για το ριζότο:
2 φλιτζάνια νερό
2 φλ ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
2 φλιτζάνια για ριζότο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλυτζάνια τριμμένο καπνιστό τυρί Gouda
5 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
Για τα μανιτάρια:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
5 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε το ριζότο σε ανακατεύουμε το νερό μαζί με το ζωμό και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε 1/3 φλ από το κρεμμυδάκι μαγειρεύοντας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε 2 λεπτά. Σειρά έχει το κρασί και μόλις απορροφηθεί τελείως προσθέτουμε το αλάτι και το μείγμα του ζωμού ½ φλ κάθε φορά. Ανακατεύουμε το gouda μέχρι να αρχίσει να λιώνει και προσθέτουμε το σπανάκι.
Για τα μανιτάρια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτάροντας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το κρασί, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το σκόρδο σοτάροντας για ένα λεπτό περίπου. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.