Ελαφρύ και με υπέροχη γεύση. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει και εσύ θα γίνεις η βασίλισσα της κουζίνας.
Υλικά
- 3 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- Για το γλάσο
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και παράλληλα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε το μισό μείγμα αλευριού σε αυτό του βουτύρου και ανακατεύουμε καλά ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο. Ψήνουμε για 80 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει στη συνέχεια γυρίζουμε το κέικ ανάποδα και απλώνουμε το γλάσο λεμονιού πάνω από το ζεστό κέικ.
Για το γλάσο
Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια κρεμώδης απαλή υφή.