Ένα πιατο νιόκι με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου καλυμμένο με προσούτο και αρακά θα γίνει σίγουρα από τις αγαπημένες σου συνταγές.
Υλικά
1 πακέτο Gnocchi πατάτας
1 πακέτο κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 κιλό προσούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το με τη κρέμα γάλακτος βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά με το σκόρδο μαγειρεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το προσούτο μέχρι να δένουν όλα μαζί τα υλικά σιγοβράζοντας για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα νιόκι ανακατεύοντας για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε με παρμεζάνα.