Τι και αν θέλουν δύο ώρες να ετοιμαστούν; Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!
Υλικά
- Για την σάλτσα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά μαγειρεμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα τοματοπολτό
- 1 κονσέρβα σάλτσα τομάτας
- 2 τομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
- 1/2 αποξηραμένα κουταλιά ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι
- Για τη γέμιση
- 1 πακέτο φιλαδέλφεια
- 1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 5 φλ μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/3 φλυτζάνι τυρί ρικότα
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 1 αυγό
- 21 λαζάνια
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το κολοκύθι και το σκόρδο για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαγειρεμένο κιμά και τον τοματοπολτό, τις τομάτες και τη σάλτσα τομάτας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα λαζάνια και το μισό από τη τριμμένη μοτσαρέλα ενώ βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και κόβουμε κομμάτια λαδόκολλα ώστε να τα τοποθετήσουμε μέσα στο ταψί για τα muffins. Κόβουμε τα λαζάνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε κάθε θήκη για muffin ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κουταλιά της σούπας σάλτσα, μισή κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι πάνω και τέλος προσθέτουμε τη τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Το κεραμικό Curve ταψί της Pyrex Αντέχει έως τους 250°C, έχει βάση με υαλώδες επίχρισμα για προστασία από διάβρωση στις υψηλές θερμοκρασίες και εργονομικές λαβές.