Αυτή η λευκή σάλτσα πάνω από τη γαριδομακαρονάδα σου ανατρέπει όλα τα δεδομένα. Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλυτζάνια γάλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ρίγανη 1/4 φλιτζάνι γάλα …

Αυτή η λευκή σάλτσα πάνω από τη γαριδομακαρονάδα σου ανατρέπει όλα τα δεδομένα.

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ρίγανη
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Για τις γαρίδες
  • 1 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Τοποθετούμε τις γαρίδες στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και την πάπρικα καθώς και το αλάτι με το πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε στον φούρνο για 8 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας συνεχόμενα για ένα λεπτό. Σειρά έχουν το θυμάρι και η ρίγανη. Προσθέτουμε την παρμεζάνα μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, ανακατεύουμε μαζί με τις γαρίδες και τα ζυμαρικά.

Η Izzy Cosmopolitan 0716 θα κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι, με χωρητικότητα 3 λίτρων και πλένεται πανεύκολα στο πλυντήριο πιάτων!

c10261842-1

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Δημήτρης Σκιάννης

Δημήτρης Σκιάννης