Σοβαρά τώρα, σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 μπουκάλια μπύρα
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 3 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
- 3 φλιτζάνια τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- Ψιλοκομμένο μπέικον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε με το βούτυρο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Ρίχνουμε το μείγμα κρεμμυδιού πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και τα δύο μπουκάλια μπύρας αφήνοντας να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το τσένταρ, το καλαμποκάλευρο κα το τυρί κρέμα μαζί με τη μουστάρδα στο ζωμό. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σούπα να γίνει λεία και παχύρευστη για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε μέσα σε καρβέλι ψωμιού και γαρνίρουμε με μπέικον.
Το μπλέντερ Kenwood CH550 έχει ισχύ 400 Watts, χωρητικότητα μισού λίτρου και λεπίδες από ανοιξείδωτο ατσάλι, ενώ με τις 2 ταχύτητες λειτουργίας του θα φέρετε το μίγμα σας ακριβώς όπως το θέλετε!