Πρωινό ξύπνημα ή απογευματινή λιγούρα; Όποιος και αν είναι ο λόγος η απάντηση είναι αυτή η συνταγή.
Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη για κρουασάν
- ½ φλ πραλίνα φουντουκιού
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ξεδιπλώνουμε προσεχτικά τη ζύμη και πιέζουμε σε άλλα σημεία τη ζύμη ενώ σε άλλα τη κόβουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε ορθογώνια (θα έχετε 8 ορθογώνια για να γεμίσετε). Απλώνουμε σε κάθε ορθογώνιο τη πραλίνα φουντουκιού ακριβώς στη μέση ώστε να μη ξεχειλίσει και στη συνέχεια ενώνουμε τις 2 πλαϊνές άκρες τους. Στη συνέχεια στρίβουμε απαλά και περνάμε τη ζύμη από το μείγμα κανέλας. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Για ιδανικό ψήσιμο και εύκολο καθάρισμα μετά το τέλος του, ρίχτε μια ματιά στο Pyrex MBCBR35 των 35 εκατοστών!