Η σπιτική λεμονάδα είναι το απόλυτο ρόφημα για το καλοκαίρι. Σε στιγμές χαλάρωσης στην βεράντα του εξοχικού σου ή του σπιτιού σου, είναι εκτός από δροσιστική και πολύ απολαυστική. Και το πιο καλό, είναι ότι μπορείς να την απολαμβάνεις συνεχώς καλώντας εξίσου και την παρέα σου, για ήρεμες βραδιές ή μεσημέρια, είτε με την οικογένεια σου αφού και τα πιτσιρίκια την λατρεύουν.
Πώς θα την φτιάξεις; Ευκολάκι!
- Βάζεις σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Περιμένεις να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μία υγρή μορφή και στη συνέχεια την αφήνεις να κρυώσει.
- Στύβεις τα λεμόνια και τα σουρώνεις στο σουρωτήρι. Παίρνεις το στυμένο χυμό και το ρίχνεις στο σιρόπι ζάχαρης (αφού έχει κρυώσει), ανακατεύοντας με ένα καλαμάκι.
- Γέμισε την σε γυάλινα μπουκάλια (τόσα ανάλογα με την ποσότητα που θες) και τοποθέτησε τα στο ψυγείο.
Και κάπως έτσι, σε 15 μόλις λεπτά από τον χρόνο σου, ετοιμάζεις την πιο γευστική λεμονάδα!