Όποιο ψυγείο σε σπίτι και να ανοίξεις, οι θέσεις των προϊόντων πάνω-κάτω είναι ίδιες. Τα γαλακτοκομικά και αλλαντικά βρίσκονται στην πρώτη θέση στο εσωτερικό, ενώ λαχανικά, φρούτα κτλ πιο κάτω. Τι γίνεται όμως με την πόρτα του ψυγείου; Εκεί φυσικά θα δει κανείς μπουκάλια με νερό, χυμούς, αυγά και δοχεία από γάλα. Ας εστιάσουμε στο …

Όποιο ψυγείο σε σπίτι και να ανοίξεις, οι θέσεις των προϊόντων πάνω-κάτω είναι ίδιες. Τα γαλακτοκομικά και αλλαντικά βρίσκονται στην πρώτη θέση στο εσωτερικό, ενώ λαχανικά, φρούτα κτλ πιο κάτω. Τι γίνεται όμως με την πόρτα του ψυγείου; Εκεί φυσικά θα δει κανείς μπουκάλια με νερό, χυμούς, αυγά και δοχεία από γάλα. Ας εστιάσουμε στο τελευταίο λοιπόν, που είναι λάθος και σίγουρα δεν το ήξερες.

Δεδομένου ότι το ψυγείο ανοίγει δεκάδες φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, αυτό που προκαλείται είναι μια μικρή αυξομείωση της θερμοκρασίας, ακόμα κι αν μιλάμε για δευτερόλεπτα. Αυτό για όλα τα γαλακτοκομικά, πόσο μάλλον για το γάλα, δεν πρέπει να γίνεται.

Η πόρτα στην ουσία, είναι το σημείο που επηρεάζεται περισσότερο από την θερμοκρασία γι’αυτό και χρειάζεται περισσότερη ώρα για να επανέλθει στην εσωτερική θερμοκρασία. Άρα για το γάλα είναι επιβλαβές. Γι’αυτό και οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες να το τοποθετούμε στον κεντρικό θάλαμου του ψυγείου.

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Δήμητρα Πραντάλου

Δήμητρα Πραντάλου