Ο καιρός άνοιξε, ο ήλιος ζεσταίνει τις μέρες μας και αυτό μας φτιάχνει τη διάθεση… και την όρεξη! Είναι εκείνες οι μέρες του χρόνου που η ψησταριά μας βγαίνει από την αποθήκη και ξαναβρίσκει την αγαπημένη της θέση στην αυλή, την ταράτσα ή το μπαλκόνι, για να μας κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα… ευτυχισμένους.
Γιατί μόνο ως “ευτυχία” μπορεί να χαρακτηριστεί η θέα και η μυρωδιά μιας μπριζόλας ή μιας μερίδας παϊδάκια πάνω στη σχάρα, ενώ οι παγωμένες μπύρες πάνε κι έρχονται στο τραπέζι. Το μπάρμπεκιου είναι σοβαρή υπόθεση και η Weber το ξέρει καλά.
Έτσι, φέτος δίνει το δώρο της σε όλους τους οπαδούς του ψησίματος, την Weber Q3200. Είναι μια ψησταριά υγραερίου εξαιρετικής κατασκευής, εύκολη στη μεταφορά χάρη στο ενσωματωμένο trolley και μια απόλαυση στη χρήση. Διαθέτει σχάρα μαγειρέματος από μαντέμι με επίστρωση σμάλτου πορσελάνης, έτσι ζεσταίνεται πανεύκολα (σε 3 λεπτά), ψήνει αποτελεσματικά και καθαρίζεται… σχεδόν με τη σκέψη. Φυσικά διαθέτει ηλεκτρική ανάφλεξη και κεντρικά τοποθετημένο θερμόμετρο για να ξέρετε τι… ψήνεται, ενώ το καπάκι από χυτό αλουμίνιο είναι ελαφρύ και ταυτόχρονα εξασφαλίζει το σωστό ψήσιμο.
Το καλύτερο για το τέλος… οι διπλές εστίες της Weber Q3200 σας επιτρέπουν να ψήσετε ξεχωριστά ότι θέλετε και μάλιστα με ξεχωριστή ρύθμιση γι’αυτές, μέσω των δύο knobs στο πλάι. Αριστερά και δεξιά των εστιών θα βρείτε δύο πτυσσόμενες επιφάνειες για να ακουμπάτε εργαλεία, πιάτα ή ό,τι άλλο θέλετε, για να μην τρέχετε συνεχώς μέχρι το τραπέζι και πίσω.
Το κρέας σας είναι έτοιμο σε λίγη ώρα αλλά… κάτι λείπει για να γίνει τέλειο και να εντυπωσιάσει την παρέα. Και αυτό το κάτι είναι οι σάλτσες και τα καρυκεύματα της Stubbs, με τις χαρακτηριστικές τους γεύσεις που απογειώνουν κάθε πιάτο, αν χρησιμοποιηθούν σωστά. Ευτυχώς για όλους, οι συνταγές της Weber και της Stubbs θα σας βοηθήσουν να αγγίξετε την τελειότητα!