Επειδή διανύουμε και ημέρες νηστείας, σας προτείνουμε μια συνταγή κατάλληλη για όσους την τηρούν και απίστευτα γλυκιά. Ακολούθησε τα βήματα και καλή όρεξη.
*της Ιωάννας Καρναχωρίτη
Υλικά!
- 2/3 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1/4 του φλιτζανιού κακάο
- 3 φλιτζάνια φαριν απ
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση!
Σε ένα μπόλ κοσκινίζουμε το φαριν απ και το κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο και το ξύσμα πορτοκαλιού και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα την οποία έχουμε λαδώσει με ηλιέλαιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Όταν κρυώσει το κέηκ το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Εναλλακτικά, μπορούμε να το περιχύσουμε με κουβερτούρα της αρεσκείας μας την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρι.
Εμείς σου προτείνουμε τον εντιχοιζόμενο φούρνο Korting KBO7120AX που έχει τις κατάλληλες δυνατότητες για να φτιάχνετε ωραίες συνταγές.
Χαρακτηριστικά:
- Διαστάσεις Εντoιχισμού σε cm: 58.3-59+60 x 56 x 55
- Ενεργειακή Κλάση: A
- Χωρητικότητα Φούρνου: 67 lt
- Τρόποι Ψησίματος : 9
- Χρώμα: Inox