Τσικνοπέμπτη σήμερα και η ψησταριά έχει την τιμητική της. Σήμερα ο τόπος θα μυρίσει τσίκνα, και τα καλύτερα παϊδάκια θα ψηθούν στην σχάρα. Για να γίνει σωστά η ιεροτελεστία του ψησίματος όμως, χρειάζεσαι και μια πεντακάθαρη ψησταριά, αλλιώς το αποτέλεσμα δε θα είναι το ιδανικό. Μη βαριέσαι, σήκω, είναι μια απλή και απαραίτητη διαδικασία!
Διαδικασία
Τρίβουμε με μια βούρτσα καθαρισμού την σχάρα για δύο λεπτά. Σε μία λεμονόκουπα στίβουμε δύο λεμόνια και ρίχνουμε χοντρό αλάτι. Με αυτό τρίβουμε ξανά την σχάρα και αφού φύγουν τα λίπη ξεπλένουμε την σχάρα κάτω από μία βρύση. Έτοιμη!
Για πιό εύκολο, γρήγορο και ολοκληρωμένο ψήσιμο, σας προτείνουμε μερικές ψησταριές από κάθε κατηγορία (ηλεκτρική, με κάρβουνα και υγραερίου), σε περίπτωση που θέλετε να αντικαταστήσετε την παλιά σας ψησταριά ή απλώς δεν έχετε μία!
Διαθέτει καπάκι από αλουμίνιο, καλώδιο μήκους 1,8 μέτρων και ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Σημαντικό εξίσου, ότι καθαρίζεται εύκολα.
Διαθέτει θερμόμετρο στο καπάκι και θεωρείται μία από τις καλύτερες ψησταριές κάρβουνου. Έχει αντλίς εξαερισμού από ανοξείδωτο αλουμίνιο και σύστημα One-Touch από ανοξείδωτο ατσάλι.
Ετοιμάζεται σε τρία λεπτά και έτοιμη για ψήσιμο. Το καπάκι και το κάτω μέρος είναι φτιαγμένα από χυτό αλουμίνιο, ενώ η σχάρα από μαντέμι με επίστρωση σμάλτου πορσελάνης, αποτελεί καλό αγωγό θερμότητας και συντηρείται εύκολα.
Αφού έχεις αγοράσει την καλύτερη δυνατή επιλογή, πηγαίνουμε στο δύσκολο κομμάτι και αυτό δεν είναι άλλο από το καθάρισμα. Είναι μια βαρετή και κουραστική διαδικασία, που όμως μπορεί να γίνει εύκολα και σωστά χωρίς κόπο αλλά με τρόπο.